VÅR HISTORIA

Hoover föds och den första dammsugaren i historien

En låda, en fläkt, en siden örngott och en kvast - så här föddes den första dammsugaren i historien. Idén som förvandlade dessa enkla element till en av de mest revolutionerande teknologierna under det senaste århundradet tillhör James Spangler, en nattvakt i New Berlin, Ohio, som led av astma och var trött på att andas dammet från de upprätta i butiken han arbetade i James patenterade uppfinningen och drömde om att föra den till varje hus i Amerika. Han behövde någon som trodde på sitt projekt och med kompetens och resurser för att genomföra det.

Han bestämde sig för att skicka denna första, rudimentära dammsugare till sin kusin, Susan Hoover - ett drag som gjorde hans förmögenhet. Susan försökte använda den i några dagar hemma och blev en entusiastisk anhängare. Hon visade det för sin man, William Hoover, ägaren till ett litet företag som tillverkade lädervaror och sålde dem i sin butik i Nya Berlin. Åren bland kunderna hade gjort det möjligt för honom att bekanta sig med marknaden. Som en framsynt företagare kände han omedelbart den enorma potentialen i denna futuristiska “sticka”. Han köpte patentet och startade produktionen och grundade företaget med namnet - The Hoover Company. Det var 1908.

VÅRA VÄRDERINGAR

Från och med den dag den första dammsugaren uppfanns till dagens produkter har Hoovers främsta prioritet alltid varit att säkerställa människors välbefinnande och samtidigt erbjuda högpresterande och pålitliga hushållsapparater.

 

VÄLBEFINNANDE

Välbefinnande innebär att ta hand om dig själv och de du älskar utan att ge upp för fantastiska resultat. Hoover-apparater är utformade för att erbjuda en perfekt prestanda med en positiv inverkan på hälsa och livskvalitet för att främja ett hälsosamt liv.

 

PRESTANDA

Hoovers senaste generationens lösningar är utformade för att ge perfekta resultat när det gäller prestanda och effektivitet samtidigt som de ger total vård för ditt hem och din familj.

 

FÖRTROENDE

Mer än 100 års erfarenhet och kontinuerlig forskning om den senaste tekniken har lett till att Hoover utvecklat en hög tillförlitlighet för sina produkter, så att människor kan ta kontroll och få perfekta resultat.

VÅRT ANSLUTNA EKOSYSTEM

Anslutning till Hoover handlar inte bara om att vara uppdaterad. Det innebär att tillhandahålla verkliga lösningar för att förbättra dagliga upplevelser genom Hoover-apparater. Det syftar till att modernisera och förbättra människors liv, hälsa och välbefinnande tack vare en komplett uppsättning unika funktioner som erbjuder effektiva och pålitliga lösningar för en bättre livskvalitet.

Upptäck mer